dimecres, 18 de juny del 2014

La capsa dels tresors

Una de les habitacions més interessants de casa la iaia era una de les habitacions més lletges i amagades de casa la iaia. El cuarto de la planxa+la màquina de rentar+el cosidor+la bicicleta estàtica+el guardarropia de les bates i els jerseis de portar per casa+les andròmines vàries que no se sabien on posar. En molt pocs metres quadrats es concentrava tota aquesta varietat. 
Però el més interessant de tot el que hi havia a dins d'aquella habitació, era la capsa dels tresors, altrament dita cosidor. Era una capsa gran, forrada de roba, i on ma germana i jo hi ficàvem les mans per treure'n artilugis que ens semblàven exòtics: fils de totes colors, agulles, clips, gomes per la roba, didals, tisores, betes,… tot en un entremat que havies d'anar desembolicant fins arribar a l'objectiu que perseguies. 
Vaig passar moltes estones, furgant entre les meravelles que ens oferia aquella capsa. Mirava les diferents mides d'agulles imperdibles, recollia el fil d'embastar i el separava de la resta de fils de cosir, posava i treia les agulles del seu coixinet…el que mai vaig arribar a trobar, en aquella capsa dels tresors, va ser el gust per cosir o brodar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada