La meva àvia ha fet litres i litres de crema. I li queda molt bé. Aquí deixo la recepta:
INGREDIENTS
6 ous
1 litre de llet
250 g de sucre
60 g de maizena
Pell de llimona
Un tros de canyella
ELABORACIÓ
- Posar 750 ml de llet en un pot mitjà.
- Posar el pot al foc, afegint-hi la canyella i la pell de llimona (1/5 part de pell, sense res blanc).
- Deixar aquest pot a foc lent.
- Apart, desclarar els ous i posar els rovells en un altre pot. Barrejar-los.
- Afegir als rovells la llet que queda.
- Pesar el sucre.
- Pesar la maizena.
- Colar la llet bullida (per separar la canyella i la pela de llimona), sobre el pot amb els rovells i la resta de llet.
- Passar d'un pot a l'altre dues o tres vegades, colant-ho.
- Del resultat, 2/3 van al pot al foc i s'hi afegix el sucre.
- Al terç restant s'hi afegeix la maizena.
- Es cola la mescla amb maizena sobre el pot que està al foc.
- Un cop tot està al pot al foc, es va remenant sense parar a foc mig, contínuament, a poc a poc, fins que faci el primer bluf.
- Treure ràpidament del foc, i barrejar molt ràpid amb una espàtula.
El resultat és per llepar-se'n els dits!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada