El meu home és un crack fent paelles d'arròs. Ell va treure la seva recepta seguint indicacions de la meva mare, la qual seguia indicacions de la meva àvia, i de cuiners de la Costa Brava que feien un arròs per llepar-se els dits. A veure si us agrada!
INGREDIENTS I MATERIAL (per a 9 persones)
- 4 sípies negres amb els 4 sacs de salsa
- 30 cloïsses
- 12 gambes
- 5 cebes mitjanes
- 900 g d'arròs bomba
- 3 l de caldo de peix
- 100 g de tomàquet triturat
- 1 all
- oli i sal
- 1 paella de 46 cm de diàmetre
- 1 olla petita per les cloïsses
- 1 olla pel caldo
PREPARACIÓ
1. Fregir les gambes amb oli a la paella i retirar-les (deixar l'oli amb gust de gamba a la paella)
2. Fregir les sípies tallades i també retirar-les
3. Fregir la ceba durant molta estona, fins a tenir-la ben rossa
4. Afegir-hi una mica de tomàquet triturat (100 g) i fregir-ho una estona
5. Afegir una ica d'aigua per evitar que el sofregit es cremi. Seguir sofregint.
6. Afegir la salsa de les sípies i sofregir-ho. Rectificar de sal
7. Afegir-hi l'arròs, barrejar i fregir-lo una mica, per tal que l'arròs agafi el gust intens.
8. Afegir-hi tot el caldo i deixar que l'arròs bulli 18 minuts sense remenar. El caldo ha d'estar bullint quan l'afegim
9. Quan faltin 8 minuts, afegir-hi la sípia retirada abans, per sobre, sense remenar
10. Quan faltin 3 minuts, afegir-hi les cloïsses, que havíem cuit prèviament (*) per sobre, sense remenar i tirar-hi també el líquid de les cloïsses de l'olla
11. Quan tanquem el foc (al final dels 18 minuts), col.locar les gambes sobre l'arròs
(*) posar les cloïsses en una olla petita, afegir-hi all picat (1) i oli (un raig), i fer-ho bullir a mig foc, tapat, fins que s'obrin
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada