dissabte, 26 de juliol del 2014

Arròs (paella)

El meu home és un crack fent paelles d'arròs. Ell va treure la seva recepta seguint indicacions de la meva mare, la qual seguia indicacions de la meva àvia, i de cuiners de la Costa Brava que feien un arròs per llepar-se els dits. A veure si us agrada!

INGREDIENTS I MATERIAL (per a 9 persones)
- 4 sípies negres amb els 4 sacs de salsa
- 30 cloïsses
- 12 gambes
- 5 cebes mitjanes
- 900 g d'arròs bomba
- 3 l de caldo de peix
- 100 g de tomàquet triturat
- 1 all
- oli i sal
- 1 paella de 46 cm de diàmetre
- 1 olla petita per les cloïsses
- 1 olla pel caldo

PREPARACIÓ
1. Fregir les gambes amb oli a la paella i retirar-les (deixar l'oli amb gust de gamba a la paella)
2. Fregir les sípies tallades i també retirar-les
3. Fregir la ceba durant molta estona, fins a tenir-la ben rossa
4. Afegir-hi una mica de tomàquet triturat (100 g) i fregir-ho una estona
5. Afegir una ica d'aigua per evitar que el sofregit es cremi. Seguir sofregint.
6. Afegir la salsa de les sípies i sofregir-ho. Rectificar de sal
7. Afegir-hi l'arròs, barrejar i fregir-lo una mica, per tal que l'arròs agafi el gust intens.
8. Afegir-hi tot el caldo i deixar que l'arròs bulli 18 minuts sense remenar. El caldo ha d'estar bullint quan l'afegim
9. Quan faltin 8 minuts, afegir-hi la sípia retirada abans, per sobre, sense remenar
10. Quan faltin 3 minuts, afegir-hi les cloïsses, que havíem cuit prèviament (*) per sobre, sense remenar i tirar-hi també el líquid de les cloïsses de l'olla
11. Quan tanquem el foc (al final dels 18 minuts), col.locar les gambes sobre l'arròs

(*) posar les cloïsses en una olla petita, afegir-hi all picat (1) i oli (un raig), i fer-ho bullir a mig foc, tapat, fins que s'obrin


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada